پاسخ تکمیلی
شرطْ قرار دادن «ظلم» براي «ظهور»، امر صحيحي نيست. براي درك كامل مطلب، توجه به چند نكته لازم است:
الف. اسلام، از انسان مي¬خواهد دربارة مسائل اجتماعي ساكت نباشد و برابر ظلم و ستم، تا برقراري عدالت بايستد؛ بر همين اساس، امر به معروف و نهي از منكر، از واجبات دين شمرده شده است.[ آل عمران ۱۰۴]
ب. هيچ¬گاه يك آموزه دين نمي¬تواند برخلاف ساير آموزه¬هاي آن باشد؛ معنا ندارد خداوند در آيات متعدد، مردم را به توبه و ترك گناه امر كند و جايي ديگر، براي تحقّق وعده¬ خدا (ظهور حق و حجت خدا) به گناه امر نمايد.
ج. ياوران، مردم را با انقلاب آشنا و همراه مي¬كنند و در حين انقلاب، انواع فداكاري¬ها را انجام مي¬دهند و بعد از انقلاب، از هيچ تلاشي كوتاهي نمي¬كنند. چنين افرادي، وقتي مي¬توانند موفق باشند كه خود را همرنگ انقلاب و رهبر آن كرده باشند، تا مردم جلوه¬هاي انقلاب را در رفتار آنان ببينند و بپذيرند. آيا حركت در مسير گناه و ظلم، مردم را به طرف امام زمان(عج) سوق مي¬دهد؟ بر همين اساس، خداوند بر ايمان و عمل صالح تكيه دارد:
«خدا به كساني از شما كه ايمان آورده¬اند و عمل صالح انجام داده¬اند، وعده داده است كه خلافت زمين را به آنان واگذارد…». [نور ۵۵]
د. وظيفه انسان، حركت به سوي كمال و كسب آن از طريق عبوديت و بندگي است و خداوند، از انسان مي¬خواهد در گناه نماند و به سوي او رجوع كند:
«اي كساني كه ايمان آوردهايد! توبه كنيد، توبه¬اي خالص». [ تحريم ۸]
@chashmbe_rah