پژوهشگاه فضایی ایران سازمانی دانشبنیان با ساختاری محصولمحور و نوآور در عرصه اکتساب فناوریهای صلحآمیز فضایی است .
برگزاری دوره آموزشی "ارائه تجربیات شرکتهای موفق منابع انسانی"
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دوره آموزشی "ارائه تجربیات شرکتهای موفق منابع انسانی"، با هدف آشنایی با مدلها و فرایندهای تعالی منابع انسانی و بررسی تجارب موفق و ناموفق پیادهسازی این فرایندها در سازمانهای مختلف برگزار شد.
بنابر این گزارش، سرفصلهای این دوره شامل آشنایی با مدل ۳۴۰۰۰ منابع انسانی؛ آشنایی با مدل تعالی منابع انسانی ویژه سازمانهای دولتی؛ اصول طراحی ساختار سازمانی و تاثیر ساختار بر فرایندهای منابع انسانی؛ تجارب موفق و ناموفق در طراحی ساختار سازمانی؛ تجارب موفق و دلایل شکست در طراحی سیستمهای مدیریت عملکرد؛ متدولوژی طراحی مدل شایستگی و طراحی ماتریس شایستگی ابزار و تجارب موفق و دلایل شکست در برگزاری کانونهای ارزیابی بود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دوره آموزشی "تفکر سیستمی" در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
بنابر این گزارش، این دوره با هدف بررسی ضرورت توجه به رویکرد سیستمی در سازمان و تحت سرفصلهایی چون اصول و الزامات تفکر سیستمی؛ چالشهای سازمانهای ایرانی در پیادهسازی رویکرد سیستمی؛ فرهنگ سازمان و تفکر مبتنی بر سیستم؛ پیادهسازی تقکر سیستمی در سازمان و بررسی نمودارهای تعاملی در تفکر سیستمی ارائه شد.
در راستای برگزاری سلسله نشستهای توسعه و ترویج فرهنگ سازمانی در پژوهشگاه، دوره آموزشی "ترویج و توسعه فرهنگ سازمانی" در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، این دوره با تاکید بر اهمیت و ضرورت توسعه و ترویج فرهنگ سازمانی در سازمان و تحت سرفصلهایی چون الگوها و روشهای سنجش و تحلیل فرهنگ سازمانی؛ فرایند و مراحل شکلگیری، ترویج، توسعه و تثبیت فرهنگ سازمانی در سازمانهای کنونی؛ اصول، مفاهیم و فرایند مدیریت فرهنگ سازمانی با تأکید بر شرایط و اقتضائات سازمانهای ایرانی و راهبردها و راهکارهای جلب مشارکت کارکنان در راستای بهبود و ارتقای فرهنگ سازمانی ارائه شد.
گواهی ثبت اختراع بستر صحتسنجی ارتباطی زیرسامانههای مختلف ماهواره در بستر پروتکل ارتباطی CAN صادر شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، گواهی ثبت اختراع بستر صحتسنجی ارتباطی زیرسامانههای مختلف ماهواره در بستر پروتکل ارتباطی CAN، حاصل تلاش پژوهشگران پژوهشکده سامانههای ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران، از سوی مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صادر شد.
دریافت گواهی ثبت اختراع رادیاتور پنل لانه زنبوری مجهز به لوله حرارتی مخصوص ماهواره
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، گواهی ثبت اختراع رادیاتور پنل لانه زنبوری مجهز به لوله حرارتی مخصوص ماهواره که در پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران به انجام رسیده، از سوی مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صادر شد.
فرآیند آزمون تجزیه پیشرانه با هدف محدود کردن انفجار در راکتورهای عملیاتی تحت فشار ثبت اختراع شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، فرایند آزمون تجزیه پیشرانه با هدف محدود کردن انفجار در راکتورهای عملیاتی تحت فشار، به همت پژوهشگران پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی، از سوی مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت اختراع شد.
انجمن نجوم آیاز تبریز در نظر دارد به مناسبت هفته جهانی فضا هفتمین جشنواره کشوری «رویای کهکشانی من» را برگزار کند. دوره هفتم این جشنواره شامل مسابقه داستان کوتاه علمیتخیلی و آموزش داستاننویسی است.
این جشنواره که به مناسبت هفته جهانی فضا تدارک دیده شده، فرصتی است برای علاقمندان به نقاشی و نویسندگی تا استعداد خود را در حوزه «نجوم و فضا» بیازمایند.
ارائه بیانیه نماینده پژوهشگاه فضایی ایران در جلسات کمیته استفاده صلحآمیز از فضای ماوراء جو سازمان ملل با موضوع لزوم ایجاد رژیم بینالمللی برای مدیریت دسترسی به منابع ماوراء جو
به گزارش اداره امور بینالملل پژوهشگاه فضایی ایران، شصت و پنجمین سری از نشستهای سالانه کمیته استفاده صلحآمیز از فضای ماوراء جو سازمان ملل (کوپوس) از دهم تا بیستم خرداد ماه سال جاری، همزمان بصورت حضوری و برخط، در حال برگزاری است.
در این جلسات کشورهای عضو به بیان دیدگاههای خود ذیل عناوین مرتبط با فضا و قواعد بینالمللی فعالیتهای فضایی میپردازند.
تجلیل از دختران شاهد پژوهشگاه فضایی ایران در روز دختر
به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر، با حضور معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از دختران شاهد پژوهشگاه فضایی ایران تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، بعد از ظهر امروز، چهارشنبه ۱۱ خرداد سال جاری، همزمان با ولادت حضرت معصومه (س)، روز دختر و آغاز دهه مبارک کرامت، از دختران شاهد پژوهشگاه فضایی ایران تقدیر به عمل آمد.
بنابر این گزارش، طی این آیین گرامی داشت که با حضور دکتر حسن سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، وی ضمن تاکید بر لزوم حفظ راه شهدا، تکریم خانواده معظم و یادگاران شهدا را به عنوان یک وظیفه دینی بیان کرد.
وبینار تخصصی "شبیهسازی میکرو لولههای حرارتی به صورت ناپایا و تهیه نرمافزار و کد محاسباتی مربوطه" برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، وبینار تخصصی "شبیهسازی میکرو لولههای حرارتی به صورت ناپایا و تهیه نرمافزار و کد محاسباتی مربوطه"، روز دوشنبه، تاریخ نهم خرداد ماه سالجاری در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
اکثر وسایل نقلیه مدرن فضایی، از صفحههای خورشیدی بهعنوان منبع اصلی انرژی برای راهاندازی تجهیزات داخلی خود استفاده میکنند. کاهش دمای صفحههای خورشیدی ماهواره بهمنظور افزایش بازده الکتریکی آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است. یکی از روشهایی که به عنوان یک فناوری نوین و کم هزینه به منظور خنک کاری صفحههای خورشیدی ماهواره مطرحشده، خنک کاری به کمک لوله گرمایی است.
وبینار تخصصی "کنترل بهینه وضعیت و موقعیت ماهواره توسط تراسترهای دوحالته" برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، وبینار تخصصی "کنترل بهینه وضعیت و موقعیت ماهواره توسط تراسترهای دوحالته"، دوم خرداد سالجاری توسط مهندس موسوی از دانشگاه امیرکبیر، در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.
بنابر این گزارش، در این وبینار به بررسی پژوهشی به منظور حل مسئله کنترل بهینه کمترین زمان وضعیت و موقعیت برای یک ماهواره با عملگرهای تراستر on- off پرداخته شد. در این پژوهش، از میان روشهای مختلفی که برای حل مسئله کنترل بهینه وجود دارد، از روش شبه طیفی گاوس استفاده شده است.
با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفت؛ انتصاب سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران
با حکم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، حسن سالاریه با حفظ سمت به عنوان سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران منصوب شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تقدیر و تشکر از حسین صمیمی، طی حکمی پروفسور حسن سالاریه، معاون وزیر و رئیس سازمان فضایی ایران را با حفظ سمت به عنوان «سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران» منصوب کرد.
«ارتقای الگوی تعاملی سازمان فضایی و پژوهشگاه در راستای همافزایی حداکثری در تحقق اهداف فضایی کشور»، «همراستاسازی برنامهها و پروژههای جاری و آتی و رفع موازیکاری»، «تمرکز بر اولویتهای فضایی کشور و سازماندهی امورات فاقد اولویت با هدف شتاببخشی به توسعه فناوری بومی فضایی» و «طرحریزی جهت بهینهسازی نقش پژوهشگاه در راهبری و حمایت هدفمند و اثربخش از شبکه پژوهشی فضایی کشور» اهم انتظارات وزیر ارتباطات از سرپرست جدید پژوهشگاه فضایی ایران است که در حکم وی آمده است.
مراسم تودیع دکتر حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، امروز دوشنبه، دوم خرداد سال جاری با حضور معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در این مراسم، ضمن ارائه گزارشی از دستاوردهای ارزنده پژوهشگاه در چهار سالی که گذشت، از زحمات دکتر حسین صمیمی، رئیس پیشین پژوهشگاه فضایی ایران تقدیر شد.
دکتر حسین صمیمی خبر داد: آزمایشگاه ابوریحان بیرونی موفق به دریافت ویرایش ۲۰۱۷ گواهینامه ISO/IEC ۱۷۰۲۵ شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دکتر حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی ضمن اعلام خبر فوق گفت؛ آزمایشگاه تراسترهای فضایی ابوریحان بیرونی به عنوان اولین آزمایشگاه تخصصی حوزه پیشرانش فضایی کشور، موفق به دریافت گواهینامه ISO/IEC ۱۷۰۲۵ مطابق با ویرایش ۲۰۱۷ این استاندارد شد.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص ضرورت توسعه فناوری سامانههای پیشرانش فضایی تصریح کرد؛ تراسترهای شیمیایی با سطح تراست محدود ۱/۰ تا ۲۵ نیوتن، به منظور جابهجایی و حفظ مدار یا کنترل وضعیت ماهوارهها به طور گستردهای در دنیا مورد استفاده قرار میگیرند. در ایران نیز استفاده از این نوع سامانههای پیشرانش در آینده نزدیک و در نسلهای آتی ماهوارههای سنجشی و مخابراتی غیرقابل اجتناب است. از اینرو، پژوهشگاه فضایی ایران نیز مدت زمانی است که توسعه تراسترهای شیمیایی با سطح تراست محدود را در راستای نقشه راه توسعه فناوری سامانههای پیشرانش فضایی در دستور کار قرار داده است.
بیست و هفتم اردیبهشت ماه، روز "ارتباطات و روابط عمومی" گرامی باد.
"روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران"
3 ماه پیش
برنامه رئیس جمهور جدید کرهجنوبی برای تبدیل این کشور به یک قدرت بزرگ فضایی تا سال ۲۰۳۵
یون سوک یول، رئیس جمهور تازه منتخب کرهجنوبی، با مجموعهای از پروژههای فضایی بلندپروازانه با هدف تبدیل این کشور به یک قدرت فضایی بزرگ، در ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کار خود را آغاز کرد.
این اهداف شامل ایجاد یک آژانس مستقل فضایی با برنامههای فضایی غیرنظامی و نظامی در استان گیونگ سانگ جنوبی، که محل استقرار نزدیک به ۱۰۰ شرکت هوافضایی است، و توسعه یک موشک پرقدرت برای پرتاب ماهوارههای مستقل در کوتاه مدت و اکتشاف در ماه و مریخ است. در بلندمدت تکمیل سیستم GNSS، که در مسیر راهاندازی یک سرویس کامل تا سال ۲۰۳۵ است، ماموریت دیگری است که رئیس جمهور جدید میخواهد برای تقویت قدرت اقتصادی و نظامی کرهجنوبی انجام دهد.