کیک اسفنجی کاکائویی
(کمر بندی20 سانتیمتری)
مواد لازم:
💜5 عدد تخم مرغ
💜1 لیوان شکر(، 180 گرم)
💜1 لیوان آرد(100 گرم)
💜2 قاشق غذاخوری پودرکاکائو(35 گرم)
💜1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
طرز تهیه:
سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید(تخم مرغ ها در دمای اتاق باشند).
سفیده های تخم مرغ، وانیل، تمام شکر و یک پنس نمک(بین انگشت شصت و اشاره)را 7-8 دقیقه با دور تند همزن برقی هم بزنید.
زرده های تخم مرغ را اضافه کنید 1 دقیقه با کندترین دور همزن هم بزنید.
آرد و پودرکاکائو را الک کنید به مایه کیک اضافه کنید. با لیسک بدون اینکه پف تخم مرغ ها برود هم بزنید. کف قالب کمر بندی کاغذ روغنی بندازید و مایه کیک را داخل قالب بریزید.
داخل فر 170 درجه از قبل گرم شده 35-40 دقیقه(با کنترل)بپزید.
کیک اسفنجی پخته شده را از فر خارج کنید بلافاصله روی سیم فر برگردانید سرد شود به 3 قسمت تقسیم کنید.
برای کرم:
💜1 لیتر شیر
💜3 عدد زرده تخم مرغ
💜1 لیوان شکر
💜1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
💜8 قاشق غذاخوری آرد
💜1 پاکت وانیل شکری(5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
💜75 گرم کره
💜1 پاکت کرم شانتی(75 گرم ، یا پودر خامه)
💜1 استکان شیر سرد(استکان کمرباریک ترک ،100 گرم)
طرز تهیه:
شیر، زرده تخم مرغ، شکر، نشاسته ذرت، آرد ووانیل را داخل قابلمه ای ریخته با همزن دستی هم بزنید.
روی اجاق بذارید در حالیکه مداوم هم میزنید تا وقتی که به قوام محلبی برسد (مثل فرنی شود)بپزید سپس از روی اجاق بردارید. کره را اضافه کنید و هم بزنید. کرم را کنار بذارید سرد شود.
1 استکان شیر سرد و 1 پاکت(75 گرمی) پودر کرم شانتی ساده را با همزن برقی هم بزنید به کرم اضافه کنید دوباره با همزن برقی هم بزنید.
مواد لازم برای گاناش:
💜80 میلی لیتر خامه مایع(یا خامه صبحانه)
💜80 گرم شکلات تلخ
💜80 گرم شکلات شیری
طرز تهیه گاناش:
خامه را گرم کنید (نجوشد) از روی اجاق بردارید شکلات های خرد شده را به خامه اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات آب شود. از کرمی که حاضر کرده اید کمی جدا کنید، گاناش سرد شده را به کرم باقیمانده اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید.
لایه های کیک را با کمی شیر خیس کنید با کرم سفیدی که جدا کردید روی کیک بصورت نواری در کناره کیک خط بکشید قسمت وسط آن کرم شکلاتی بمالید و لایه های دیگر را هم به این شکل ادامه بدید.
کرم روی آن
گاناش شکلاتی:
💜50 میلی لیتر خامه مایع(یا خامه صبحانه)
💜80 گرم شکلات شیری
طرز تهیه گاناج:
گاناش را طبق توضیح قبلی آماده کنید روی کیک بریزید. با مقدار خیلی کمی شکلات سفید گاناش آماده کنید و روی آن شکل دهید.
کناره های کیک را با کرم شانتی یا خامه قنادی تزیین کنید.
@maj_bano